OVERHANDIGING CHEQUE

KILOMETERS VOOR CASPER HAALT RUIM € 25.000,- OP

Stichting Kilometers voor Casper heeft een cheque van maar liefst € 25.000,- kunnen overhandigen aan professor Casper van Eijck en levert daarmee een mooie financiële bijdrage in de strijd tegen alvleesklierkanker. De euro’s werden grotendeels binnengehaald door zoveel mogelijk hardloopkilometers te maken.

Esther, oprichtster en aanjager van de Stichting, kreeg bijna 2 jaar geleden te horen dat bij haar vader de diagnose alvleesklierkanker was vastgesteld. Na een intensieve periode van medische ingrepen besloot zij het gevoel van machteloosheid te bestrijden met een eigen initiatief. Kort daarop was Stichting Kilometers voor Casper een feit en stroomden de euro’s binnen.

Door het lopen van zoveel mogelijk gesponsorde hardloopkilometers werd er geld opgehaald en bekendheid rondom de ziekte gecreëerd. Andere initiatieven volgden al snel en zo werden er ‘Casper tompoezen’ verkocht, vond er een Benefietavond plaats en kleurde het Westland felroze door de succesvolle verkoop van sportshirts. Ook het lopen van de New York Marathon werd succesvol afgerond en vormde daarmee een waar hoogtepunt voor de enthousiaste hardloopster.

De volledige opbrengst van Kilometers voor Casper gaat uiteindelijk naar Stichting Support Casper, het initiatief rondom het baanbrekende onderzoek van Prof. dr. van Eijck welke leidt naar (nieuwe) behandelmethoden bij alvleesklierkanker. De chirurg is het gezicht en boegbeeld van Stichting Support Casper en maakt succesvolle stappen in zijn strijd tegen de ziekte waaraan dagelijks 10 mensen overlijden. Afgelopen week werd de cheque vol trots overhandigd aan de arts, die enorm verrast was door het gigantische bedrag.

Het geld mag overhandigd zijn maar de fanatieke loopster is zeker nog niet klaar met haar strijd en met haar hardloopcarrière. Aanstaande zondag staat ze aan de start van de Rotterdam Marathon met een streeftijd van 3 uur en 58 minuten en daarnaast zal ze actieve vrijwilligster blijven bij Support Casper. Kijk voor meer informatie ook op www.kilometersvoorcasper.nl of www.supportcasper.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *