Wie zijn wij?

Stichting Kilometers voor Casper is een jonge stichting welke begin januari 2017 haar oprichting kent. Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Alvleesklierkanker en zoveel mogelijk bekendheid te genereren voor deze ziekte. Per dag sterven er 8 mensen aan alvleesklierkanker en er is weinig bekend op het gebied van behandeling en helaas ook (te) weinig innoverend onderzoek.

 De voorzitter en tevens oprichter van deze stichting is Esther Ligthart vertelt;

“Eind juli 2016 kregen wij het vreselijke nieuws dat onze vader alvleesklierkanker heeft. Dokter Google vertelde vrij snel en nogal direct dat een dergelijke diagnose over het algemeen ‘somber’ is, zoals onze ouders ook al hadden aangegeven. Gelukkig is pap wel één van de weinige patiënten welke geopereerd kon worden en is inmiddels de helft van zijn alvleesklier succesvol verwijderd.

Helaas komt de diagnose bij veel patiënten te laat waardoor er vrijwel geen behandeling meer mogelijk is en daarnaast keert de ziekte in veel gevallen terug. Om nieuwe onderzoeken te bekostigen en de overlevingskans van patiënten te vergroten bestaan wij en is ons doel om zoveel mogelijk geld op te halen. “

En wie is Casper dan eigenlijk?

Casper, ofwel Professor dokter van Eijck, is een chirurg welke zich in het bijzonder heeft toegelegd op de behandeling van alvleesklierkanker. Er zijn weinig medici welke zóveel onderzoek doen op dit gebied en welke zo specifiek
aandacht vragen voor deze agressieve vorm van kanker. Om dergelijk onderzoek te kunnen realiseren is er een stappenplan om eenieder duidelijk inzicht te geven in de besteding van het geld. Dit stappenplan is inzichtelijk en kun je hier inzien.
De volledige opbrengst van Stichting Kilometers voor Casper wordt gedoneerd aan Stichting Support Casper, zij zetten zich in om dit stappenplan te realiseren ofwel te financieren. Het volledig transparante stappenplan is uitgebreid beschreven op de website van Support Casper.